Jesen donosi novi Loomen - najava

Jesen donosi novi Loomen - najava

by Admin Mooc -
Number of replies: 0

Poštovani korisnici,

Iako smo prošle godine reorganizirali Loomen na način da smo pokrenuli Arhivu i počistili sustav radi učinkovitijeg korištenja resursa, sve je to bio uvod u novu nadogradnju i organizaciju sustava u skladu s potrebama korisnika. 

Promjene koje slijede od jeseni ove godine, obuhvatit će sve naše korisnike i postojeće CARNET-ove Moodle sustave. Tako će Loomen i MOOC biti podijeljeni na četiri podsustava prema grupama korisnika i namjenama: Loomen za škole, Loomen za fakultete, Loomen za stručna usavršavanja te na Loomen za natjecanja

S obzirom na prepoznatljivost Loomena kao najpopularnijeg CARNET-ovog sustava za učenje na daljinu, zadržavanje imena Loomen je bilo jedino logično. Nadalje, kako bismo vam olakšali kretanje, pristup svim podsustavima bit će omogućen preko zajedničke naslovnice na kojoj ćete moći birati željeni podsustav. 

Novi Loomen donosi intuitivnije korisničko iskustvo i potpuno novi izgled optimiziran za današnje uređaje različitih dijagonala zaslona, a podsustavi će se razlikovati i po paleti boja. 

Novi sustav korisnici mogu očekivati od jeseni, s početkom nove školske i akademske godine. Bez brige, svi tečajevi koji se nalaze na trenutnom sustavu MOOC bit će automatski prebačeni na odgovarajući podsustav.

O svim novostima nastojat ćemo vas pravodobno informirati putem ovog foruma ali svakako pratite i CARNET-ove javne stranice i društvene mreže.